Лекарствата в Турция поскъпват с 30%. Главна причина е голямото пазаруване

...
Лекарствата в Турция поскъпват с 30%. Главна причина е голямото пазаруване
Коментари Харесай

Лоша новина за пътуващите до Турция за лекарства

Лекарствата в Турция нарастват с 30%. Главна причина е огромното извършване на покупки от българи на лекарства там, твърди фармацефт.

Имам информация, че с до 30 на 100 се усилват цените на медикаментите в Турция, обяви маг.-фарм. Христо Бургазлиев, ръководител на Комисията по нравственос и качество към Регионалната фармацевтична гилдия в Бургас.  

По думите му поради огромното търсене от български жители на медикаменти в Турция, цените там стартират да порастват осезаемо.

" Много от пациентите не разчитат на понижението от НЗОК, защото даже и с него, медикаментите от Турция отново излизат по-изгодни. Давам образец с медикамент за захарен диабет вид 2, който е нов – у нас цената му е 96 лв., като се реимбурсира от НЗОК минимално. Същият този медикамент в турските аптеки коства 32 лв. ", сподели Бургазлиев пред Българска телеграфна агенция.

Според него бургаските аптеки регистрират леко повишение в търсенето на хранителни добавки за имунна отбрана през есенния сезон. С това обаче нараства и цената, въпреки и минимално. При някои от тези добавки повишаването доближава един лев. Търсенето им е огромно и цените им са много високи, само че това е разбираемо защото те не се контролират, прибавя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР